Hoopers

Hoopers is een hondensport die geschikt is voor alle honden en baasjes, doordat deze sport een minimum aan lichamelijke belasting vereist. In tegenstelling tot agility (waar de hoopersport zijn oorsprong vind) moeten de honden niet springen en kunnen dus ook jonge en oude honden of honden met lichamelijke beperkingen (door bv heupdysplasie, overgewicht, artrose, lichaamsbouw, …) deze sport beoefenen. De bedoeling is dat de hond een parcours kan afleggen met behulp van stemcommando’s en lichaamsaanwijzingen van de geleider, die vrijwel op één plaats blijft staan en zelf niet hoeft mee te lopen. Daarom is deze sport ook voor alle mensen geschikt. De geleider moet de hond dus vanop een afstand doorheen het parcours sturen. Zo een parcours bestaat uit hoopers, tunnels, tonnen en hekken (“gates”). De hond moet deze obstakels in een vloeiende lijn nemen.

De toestellen worden eerst apart aangeleerd en vervolgens worden de obstakels gecombineerd in een parcours, waarbij de moeilijkheidsgraad steeds verhoogd naarmate de trainingen vorderen.

 

Hier vind u onze agenda waar u de data en tijdstippen van onze volgende hooper-reeks kan raadplegen. Een lessenreeks bestaat uit 10 lessen (120 euro) van telkens 1,5 uur. Aantal deelnemers is 4-6 per groep. Normaal gezien gaan de lessen buiten door, maar in bepaalde omstandigheden kunnen deze ook binnen doorgaan.

HOOPERS

Copyright © All Rights Reserved